Montenegrino ser/mne Italiano ita Inglese eng
HomeChi_siamoProdottiServiziContatti

Kush jemi


Chi siamo

La masseria
Azienda


Ndermarrja Plantec Soc. Agr. lindi nga një traditë e gjatë bujqësore familjare e filluar në vitin 1785 Kur Vincenzo Strada bleu fermën San Vinçenzo në territorin e Ginozës.


Azienda
Ne vitin 2001 vëllezërit Ada dhe Pierluigi Strada filluan të prodhonin tapetë bari prej torfe, me emrin e markës Pratoplà, duke përdorur tokat aluviale të liqenit të anisës, një zonë kjo kënetore në brëndësi të ndërmarrjes bujqësore, e bonifikuar në vitet '20.


Azienda
Sot prodhimi i tapetëve të barit i kalon 400.000 m2 sipërfaqe me përbërje Microterme dhe Macroterme.Niveli i cilësisë së arritur na ka lejuar të realizojmë një nga realitetet më të rëndësishme meridionale në këtë sektor.Ndermarrja Plantec Soc. Agr. ESHTE anëtare e TPI (turfgrass producers international) (prodhuesi ndërkombetar të barit prej torfe) dhe e ETS (European Turfgrass Society) (Shoqata Europiane e Barit prej torfe) dhe aktualisht ka filluar disa projekte kërkimore për tapetët e barit me Institutin i Prodhimeve Bimore të Universitetit të Sudimeve në Bari.